Big Brother keskeytti alhaisten nimeämiskilpailun - Ylhäiset siirtyivät johtoon

Heidi kuulee ylhäisten voittaneen teippikisan. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi kuulee ylhäisten voittaneen teippikisan. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviikkona kilpailtiin kymmenennen nimeämiskilpailun kolmannessa osakisassa. Kilpailu sai dramaattisen käänteen, kun Big Brother joutui keskeyttämään alhaisten suorituksen Sallan oksennettua kaksi kertaa. Ylhäiset voittivat kisan.

Asukkaiden tehtävänä oli tällä kertaa teipata yksi asukas seinälle ja pisimpään seinällä pysynyt voittaa nimeämiskilpailun. Alhaiset kilpailivat tehtäväareenalla ja ylhäiset talon olohuoneessa.

Kilpailu alkoi asukkaiden teippaamisella ja, kun he olivat mielestään valmiit, otettiin seinällä olevan asukkaan alta pois penkki, jolloin hän roikkui pelkästään teipin varassa. Tuen poistamisen jälkeen sai vielä vahvistaa teippejä.

Alhaisten asukkaiden teipattava asukas oli Salla ja Reeo ja Milena vastasivat teippaamisesta. Kuten viikon aiemmissa kisoissa, yksi alhainen joutui jättämään kisan väliin ja tällä kertaa sivussa oli Laura.

Miikka ja Mia teippaamassa Heidiä seinälle. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka ja Mia teippaamassa Heidiä seinälle. Kuva: © Nelonen Media.

Ylhäisten puolelta seinälle teipattavaksi valittiin Heidi. Miikka ja Mia teippasivat Heidiä pidempään kuin alhaiset Sallaa, niinpä alhaisten ajanotto alkoi aiemmin. Ylhäisten ajanotto alkoi reilut 20 minuuttia alhaisia myöhemmin.

Tehtäväareenalla kilpailua suorittaneiden alhaisten suoritukseen tuli mutkia matkaan, kun Salla alkoi voida huonosti. Aluksi Salla kertoi, että häntä huimasi ja silmissä sumeni. Pian hän sanoi, että häneltä tulee oksennus ja Laura haki ämpärin pihalta. Salla oksensikin ämpäriin.

Salla ilmoitti tämän jälkeen voivansa paremmin ja alhaiset luulivat jo selvinneensä. Vähän ajan päästä Salla kuitenkin oksensi uudestaan, jolloin Big Brother pisti pelin poikki ja käski asukkaiden ottamaan Sallan pois seinältä. Salla olisi halunnut jatkaa kisaa, mutta Big Brother oli ehdoton. Alhaisten kisa oli ohi tunnin suorituksen jälkeen.

Samaan aikaan ylhäisten suoritus jatkui ilman ongelmia talon puolella. Välillä Miikka ja Mia vahvistivat Heidin teippejä, mutta pääosin he istuivat sohvilla, söivät herkkuja ja pitivät seuraa Heidille. Myös Heidi nautti herkuista olleessaan teipattuna seinällä.

Vajaan 1,5 tunnin suorituksen jälkeen Big Brother kuulutti vapauttavan kuulutuksen, jossa asukkaat saivat kuulla ylhäisten voittavan kolmannen osakisan. Alhaiset pohtivat tehtäväareenalla ennen kuulutusta, miten Big Brother suhtautui heidän keskeytykseensä, mutta he olivat jo varautuneet tappioon.

Laura tuo ämpäriä Sallalle tehtäväareenalla. Kuva: © Nelonen Media.
Laura tuo ämpäriä Sallalle tehtäväareenalla. Kuva: © Nelonen Media.

Ylhäiset asukkaat juhlivat talossa voittoaan vielä tietämättä sitä, mitä alhaisille oli käynyt. Taloon palattuaan alhaiset kertoivat Sallan oksentelusta ja kisan keskeyttämisestä. Mia ihmetteli, miten Big Brother voi tehdä noin. Salla totesi, ettei tilanteelle mitään voi ja Miikka jatkoi, ettei terveydellä voi leikkiä. Miikka yritti ilmeisesti neuvotella Big Brotherin kanssa, että pisteet olisi voitu jakaa, mutta tällaisia neuvotteluja BB:n kanssa ei tietenkään voi käydä.

Voitettuaan keskiviikon kisan ylhäiset asukkaat siirtyivät johtoon ja heillä on nyt kasassa 12 nimeämispistettä alhaisten kuutta vastaan. Tällä viikolla on jaossa vielä kuusi pistettä huomisen viimeisessä osakisassa. Tämän jälkeen on selvillä, millä voimasuhteilla alhaiset ja ylhäiset jakavat nimeämispisteensä ja ketkä joutuvat häätöäänestykseen.

Lue myös:
Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat nimeämispisteistä - Maanantaina soudetaan Kotkasta Loviisaan (7.11.2022)
Shakkiturnaus tasoitti voitot nimeämiskilpailussa - Epäily sopupelistä heräsi turnauksen jälkeen (8.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.