Viimeinen nimeämiskisa pikavauhtia ylhäisten nimiin - Ylhäisillä muhkeampi pistepotti nimeämisiin

Miikka syöttää ylhäisten puolella pommi-kisassa. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka syöttää ylhäisten puolella pommi-kisassa. Kuva: © Nelonen Media.

Kymmenennen viikon nimeämiskilpailu päättyi torstaina, kun ylhäiset voittivat viimeisen osakilpailun. Torstain kisan voiton myötä ylhäiset saivat 18 nimeämispistettä alhaisten kuutta vastaan.

Kauden kahdeksannen nimeämiskilpailun viimeiseen päivään lähdettiin ylhäisten johtoasemassa, sillä he olivat voittaneet kolmesta aiemmasta kisasta kaksi. Torstaina alhaisilla oli vielä mahdollisuus tasoittaa voitot ja samalla myös saadut nimeämispisteet. Ylhäisillä olisi voitolla mahdollisuus kasvattaa pistepottinsa 18:a.

Torstain kisana oli pommi. Kilpailu oli variaatio viime vuoden aikapommista, jossa nyt pelattiin ylhäisten ja alhaisten alueen erottavan aidan yli ikäänkuin lentopallona. Pommin oli oltava koko ajan liikkeessa kilpailun alettua ja Big Brother oli virittänyt pommin niin, että se räjähtäisi torstaina kello 15.07.

Jos kisaa jatketaan niin pitkään, että aikaraja saavutetaan, kilpailun häviää se, kumman puolen hallussa pommi on räjähdyshetkellä. Tällöin nimeämiskilpailun neljännestä osasta saatavat kuusi nimeämispistettä menevät voittajajoukkueelle.

Tuo ei ole kuitenkaan ainoa tilanne, jolloin pommi räjähtää. Pommi räjähtäisi myös ylhäisten ja alhaisten kisassa tekemistä virheistä. Virheiksi laskettiin, jos pommia ei saanut kiinni tai pommi lensi rajatun alueen ulkopuolelle. Pommi räjähtää, jos jompi kumpi puolista tekee kolme virhettä. Tällöin aikarajaa ei oteta enää huomioon ja kolme virhettä tehnyt puoli häviää.

Miikka ja Mia aloittivat torstain kisan ylhäisten puolella. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka ja Mia aloittivat torstain kisan ylhäisten puolella. Kuva: © Nelonen Media.

Myös torstain kisassa alhaiset joutuivat jättämään yhden asukkaan sivuun kisasta. Viimeisessä kisassa sivuun jäi Reeo, joka oli alhaisten ainoa, joka ei ole vielä huilannut kisaa tällä viikolla. Alhaisten asukkaiden Laura, Salla ja Milena ovat puhuneet tiistaista lähtien Reeon sivuun jättämisestä, sillä he ovat epäilleet Reeon pelaavan ylhäisten pussiin, koska Reeo ei haluaisi nimetä ylhäisissä olevia liittolaisiaan Heidiä ja Miikkaa.

Pommi-kisassa pelaamassa oli kummastakin joukkueesta kerrallaan kaksi asukasta. Heidän piti heittää pommia verkkoaidan yli toisella puolella ja vastapuoli yritti tietenkin ottaa pommia kiinni. Kilpailu aloitettiin alhaisten puolella parivaljakolla Laura-Milena ja ylhäisissä pelasivat Miikka ja Mia.

Nimeämispisteiden kohtalosta ei tarvinnut kovin kauaa pelata, sillä virheitä alkoi kertyä heti ensimmäisestä heitosta, kun Miikka heitti pommin ylhäisten puolelle, eikä Milena saanut sitä kiinni. Tämän jälkeen pelattiin hieman pidempi pallo, kunnes Mia epäonnistui syötössään lentoradan jäädessä vajaaksi ja pommi kimposi aidasta takasin ylhäisten puolelle.

Pelin jatkuttua ylhäisille tuli pian toinen virhe, jonka jälkeen Mia päätti mennä vaihtoon ja Heidi tuli tilalle. Tämän jälkeen alhaiset sortuivat kaksi kertaa peräkkäin virheeseen. Kolmas virhe täyttyi, kun Miikka lähetti terävän syötön ylhäisten puolella, jota Milena ei saanut kiinni. Virhekiintiön täytyttyä ylhäiset voittivat viimeisen nimeämiskilpailun ja ansaitsivat kuusi lisäpistettä nimeämispistepottiin.

Laura ja Milena kokivat alhaisissa kolmannen perättäisen tappion. Kuva: © Nelonen Media.
Laura ja Milena kokivat alhaisissa kolmannen perättäisen tappion. Kuva: © Nelonen Media.

Alhaiset harmittelivat tappiotaan ja miettivät, että ei olisi kannattanut syöttää Miikalle. Salla totesi, että häntä harmitti, mutta hän ei syyttänyt Lauraa tai Milenaa tappiosta. Ylhäiset ottivat voittonsa rauhallisesti ja Heidi kommentoi peliä hyvin pikaiseksi. Asukkaat olivat hieman hämmennyksissään, kun Big Brotherin kuulutus katkesi kesken voittajan julistuksen.

Alhaisten Reeo keskusteli ylhäisten Heidin kanssa kisan jälkeen, kun hänet päätettiin jättää kisasta ulos, hän ei saanut kommentoida pelin kulkua. Hän ei esimerkiksi saanut huomauttaa, että Miikalle ei kannattaisi syöttää. Reeoa huvitti, että vaikka Milena sanoi Lauralle tästä, Laura syötti heti seuraavalla kerralla Miikalle, joka ratkaisi seuraavassa syötössään voiton ylhäisille.

Lopulta Big Brother julisti ylhäiset voittajaksi, joka tiesi nimeämisiin heille 18 pistettä ja alhaisille kuusi pistettä. Tällä viikolla ylhäiset ja alhaiset käyvät nimeämässä päiväkirjahuonessa saamiensa pisteiden mukaisesti, kerrottiin BB-nettisivuilla. Asukkaiden on molemmin puolin jaettava saamansa pisteet tasan joukkueensa kesken ja, jos jako ei mene tasan, joukkeiden on neuvoteltava, kelle he jakavat yli jääneet pisteet.

BB-nettisivujen mukaan päiväkirjahuoneessa asukkaat saavat jakaa käytössään olevat pisteensä kuinka haluavat. Pisteet voidaan antaa kenelle tahansa asukkaalle riippumatta siitä, kuuluko hän ylhäisiin vai alhaisiin. Jokaisella asukkaalla pitää olla käytössään nimeämisissä vähintään yksi piste.

Nimeämiset käydään myöhemmin tänään.

Näin tällä viikolla voitetut nimeämispisteet jaetaan (BB-nettisivut)

Lue lisää nimeämiskilpailun etenemisestä:
Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat nimeämispisteistä - Maanantaina soudetaan Kotkasta Loviisaan (7.11.2022)
Shakkiturnaus tasoitti voitot nimeämiskilpailussa - Epäily sopupelistä heräsi turnauksen jälkeen (8.11.2022)
Big Brother keskeytti alhaisten nimeämiskilpailun - Ylhäiset siirtyivät johtoon (9.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.