Ketjureaktio huipentui loppusuoritukseen - Samir ja Maiju pääsivät myös taloon

Anssi katkaisee viimeisenä ilmapallorykelmän narun saksilla. Kuva. © Nelonen Media.
Anssi katkaisee viimeisenä ilmapallorykelmän narun saksilla. Kuva. © Nelonen Media.

Keskiviikkona asukkaiden suorittama ketjureaktio-kauppatehtävä huipentui loppusuoritukseen. Asukkaiden rakentama ketjureaktio ei edennyt virheittä, mutta asukkaat saivat kelpo määrän kauppasekunteja. Kauppatehtävän jälkeen myös loput uudet asukkaat saivat siirtyä talon puolelle.

Ketjureaktio lähestyi ratkaisuhetkiään keskiviikkona. Asukkaat olivat viimeistelemässä rataansa, kun sviitissä sunnuntaista lähtien asunut uusi asukas Noora siirtyi asukkaiden valitsemana talon puolelle. Noora oli asukkaiden kanssa valmistelemassa ketjureaktiota loppusuorituskuntoon, vaikka hän ei varsinaisesti enää viimeistelytöihin osallistunut.

Illalla asukkaat saivat ohjeet loppusuoritusta varten ohjeet, joiden lukemisessa Juhanilla oli vaikeuksia. Hän ilmeisesti sekoili kirjeen rivien kanssa ja lukeminen takelteli. Myöhemmin Big Brother kuittaili Anssin välityksellä, että kannattaisi lukea kirje kunnolla.

Ohjeiden mukaan asukkaiden piti seurata tehtävää keittiösaarekkeelta Anssia lukuun ottamatta. Asukkaat valitsivat Anssin ketjureaktiomestariksi, joka valvoi ketjureaktion etenemistä ja auttoi sen tarvittaessa liikkeelle, jos ketjureaktio pysähtyy. Ennen varsinaista suoritusta asukkaat saivat vetää vielä kenraaliharjoitukset, jossa asukkaat saivat neljä virhettä.

Kenraaliharjoituksen jälkeen asukkaat kokosivat radan jälleen lähtötilaan loppusuoritusta varten. Kun rata oli kunnossa, saatiin varsinainen ketjureaktio käyntiin. Anssi käynnisti loppusuorituksen ja asukkaat seurasivat ketjureaktion etenemistä lähes henkeään pidätellen.

Jännitystä oli ilmassa loppusuorituksen käynnistyessä. Kuva: © Nelonen Media.
Jännitystä oli ilmassa loppusuorituksen käynnistyessä. Kuva: © Nelonen Media.

Alku loppusuorituksessa meni hyvin, mutta ensimmäisen kerran ketjureaktio pysähtyi sohvan kulmalle, kun reaktion piti jatkua kohti vaatekaappinurkkausta. Toinen pysähdys tuli sohvan viereisellä tasanteella, jonka jälkeen ketjureaktio jatkui pihalle, mutta kolmas pysähdys oli ensimmäisellä reaktiopisteellä. Pihalla tuli vielä kaksi pysähdystä ennen kuin kuula pääsi määränpäähänsä, eli ilmapallorykelmään.

Lopussa ketjureaktion oli tarkoitus vapauttaa ilmapallot, mutta tätä ei asukkaiden harmiksi tapahtunut. Anssi joutui katkaisemaan saksilla ilmapallorykelmän narun ja kauppatehtävä oli päättynyt. Virheitä tuli kaikkiaan kuusi, joka tarkoitti 30 kauppasekunnin menetystä. Kokonaisaikaa ketjureaktiossa meni vajaat kolme minuuttia.

Asukkaat saivat kuulla tulokset ketjureaktiosta vajaat pari tuntia sen päättymisen jälkeen. Sami luki Big Brotherin lähettämästä kirjeestä, että heidän suorituksensa kesti tarkalleen 156 sekuntia, joka on samanverran kauppa-aikaa. Kauppa-ajasta vähennettiin 30 virhesekuntia. Kaikkien kirjainpisteiden kiertämisestä asukkaat saivat 100 lisäsekuntia ja lisäksi niitä kertyi myös myös visuaalisesti näyttävästä rakennelmasta ja yhteistyöstä sviitin kanssa 60 sekuntia.

Kaikkiaan kauppa-aikaa asukkaat ansaitsivat tällä viikolla 4 minuuttia ja 46 sekuntia. Runsas kauppa-aika räjäytti sohvalla istuneet asukkaat raivokkaisiin suosionosoituksiin. Kaupassa asukkaat saivat asioida tosin niin, että kaksi kaupassa kävijää saivat kerätä tuotteita vain kaksi kappaletta kerrallaan. Kauppaan pääsivät Sami ja Aki. Kauppatehtävän päättymisen yhteydessä Jasmiinan kiroilurangaistus vessapoliisin sakoista johtuen päättyi myös.

Kaupassa Samilla ja Akilla tuntui tulevan runsaudenpula ostosajasta. Vaikka tuotteita sai keräillä kerrallaan vain kaksi, Sami ja Aki joutuivat loppuvaiheessa todenteolla miettimään, mitä he tarvitsevat. Palattuaan taloon asukkaat olivat innoissaan kauppakaksikon tuomista ostoksista ja ainakin joksikin aikaa huonot eväät eivät vaivanneet BB-talon asukkaita.

Talon asukkaat tekivät kauppatehtävässä yhteistyötä sviittiin sunnuntaina muuttaneiden uusien asukkaiden kanssa. Heistä Noora siirtyi jo tänään päivällä talon puolelle ja illalla oli myös Samirin ja Maijun vuoro. Big Brother ilmoitti heille kirjeellä, että Samir ja Maiju siirtyvät välittömästi BB-taloon.

VIhdoin uudet ja vanhat pääsevät tutustumaan toisiinsa kaikki yhdessä kasvokkain. Asukkaat jatkoivat iltaa perinteisellä tutustumisringillä, jonka jälkeen uusia asukkaita kierrätettiin talon eri paikoissa ja mietittiin myös yön nukkumajärjestelyjä. Alkusähellyksen jälkeen tilanne alkoi pikku hiljaa rauhoittua.

Lue myös:
Ketjureaktiolla ilmapallot liikkeelle - Uudet mukana etänä (4.10.2021)
Talossa rakennetaan ketjureaktiota, sviitistä annetaan lisäsekuntien arvoisia ohjeita (5.10.2021)
Lasse ja Noora kohtasivat tehtävähuoneessa (5.10.2021)
Samir tarjosi yöllä apuaan Lassen välityksellä, Noora pääsi taloon ensimmäisinä uusista (6.10.2021)


Tulosta   Sähköposti