Lyöntejä sateli lyhyessä kauppatehtävässä - Asukkaat voittivat ennätyksellisen kauppabudjetin

Miikka suorittamassa boxbollen-kauppatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka suorittamassa boxbollen-kauppatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikolle selvinnyt viisikko pääsi heti viikon alkuun suorittamaan kauppatehtävää. Asukkaat onnistuivat mielestään saamaan hyvin osumia ja he ennakoivat saavansa ison kauppabudjetin.

Maanantaina BB-talossa käynnistyi tämän kauden finaaliviikko. Talossa oli enää viisi asukasta, jotka heräsivät BB-talon makuuhuoneesta. Heti aamutuimaan Miikalle oli tarjolla iloisia uutisia, sillä Big Brother ilmoitti, että hänen perjantain bingosta voittamansa palkintojen tehtävät ovat päättyneet. Miikka pääsi palauttamaan lintuasun ja muut varusteet varastohuoneeseen.

Päivällä BB-talossa jäljellä olevat asukkaat pääsivät lätkimään boxbollenia kauden viimeisessä kauppatehtävässä. Boxbollenissa asukkailla oli hikinauha, johon oli kiinnitetty pallo ja sitä piti löydä kuin nyrkkeilisi. Asukkaat kerryttävät tällä viikolla kauppabudjettia osumista palloon boxbollenilla.

Kauppatehtävä suoritettiin jo maanantaina, mutta ennen loppusuoritusta asukkaat pääsivät harjoittelemaan boxbollenia. Big Brother toimitti asukkaille varusteet taloon ja he pääsivät tutustumaan niihin.

Noin tuntia myöhemmin asukkaat komennettiin tehtäväareenalle, jossa Big Brotherilla oli heille yllätys. He suorittaisivat kauppatehtävän ns. promillelasit silmillä. Näissä laseissa henkilön horisontti vääristyy ja tulee tuntuma kuin olisi humalassa. Promillelaseilla on ennenkin leikitty BB-talossa.

Salla yrittää osua palloon boxbollenin loppusuorituksessa. Kuva: © Nelonen Media.
Salla yrittää osua palloon boxbollenin loppusuorituksessa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat kauhistuivat kauppatehtävän uusimmasta käänteestä. Lisäjännitystä toi Big Brotherin toimittama oksennusämpäri kaiken varalta. Miikka oli epäileväinen tehtävän suorituksen suhteen, saavatko he yhtään euroa kasaan. Kauppatehtävässä jokainen osuma palloon toisi asukkaille yhden euron kauppabudjettiin.

Tehtävä suoritettiin yksitellen tehtäväareenan nyrkkeilykehässä. Mia halusi olla ensimmäinen, jotta saa tehtävän pois alta. Aluksi promillelasien käyttö hämmensi Miaa, mutta hän pääsi nopeasti kärryille ja hän sai useita osumia palloon. Kullakin asukkaalla oli kaksi minuuttia aikaa suorituksessaan ja Miikka oli laskenut, että Mia sai ainakin 80 osumaa.

Miikan vuorolla Big Brother käynnisti kellon kongilla vielä, kun Miikka oli pukemassa varusteita päälleen. Hän ei menettänyt kuitenkaan montaa sekuntia ja hänkin löysi rytmin nopeasti. Miikka sai hyvin osumia ja nyt hänkin uskoi, että he saavat hyvän kauppabudjetin tälle viikolle.

Sallalla oli hieman enemmän vaikeuksia kuin Mialla ja Miikalla ja asukkaat naureskelivat, että Salla oli enemmän tottunut olemaan selvin päin. Sallan jälkeen Reeo aloitti hyllättäen hieman haparoiden, mutta hänkin sai juonen päästä kiinni. Viimeisenä suorittanut Laura suoritti tehtävää rauhallisesti ja sai hyvin osumia.

Asukkaat uskoivat saavansa muhkean kauppabudjetin, mutta he epäilivät, että Big Brotherilla saattaa olla ketunhäntä kainalossa ja asukkaat saavat vain minuutin kauppa-aikaa. Illalla asukkaat saivat kuulla, että he onnistuivat hienosti kauppatehtävästä, sillä he saivat ylivoimaisesti kauden suurimman kauppabudjetin, 878 euroa.

Kaikki asukkaat saivat mennä heti kauppatehtävän tuloksen julkistamisen jälkeen kauppaan, mutta vain yksi asukas kerrallaan sai tehdä ostoksia. Asukkaat sopivat, että Miikka saa hoitaa ostokset kosketusnäytöltä. Heillä oli vain 15 minuuttia aikaa, eivätkä he ehtineet käyttää kuin noin puolet kauppabudjetistaan.

Asukkaat kuitenkin pohtivat, että siinä on ruokaa viidelle riittämiin, eikä asiaa jääty sen pahemmin surkuttelemaan.

Artikkelia on päivitetty 21.11.2022 kello 17.57: Otsikkoa muokattu ja lisätty loppuun, että Big Brother julkisti kauppatehtävän tuloksen ja asukkaiden kauppabudjetin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.