Sinisille makkarin herruus, pirtelöt maistelussa

Noora löysi mysteerilaatikon avaimen pihalta. Kuva: © Nelonen Media.
Noora löysi mysteerilaatikon avaimen pihalta. Kuva: © Nelonen Media.

Kuudennen viikon viikkokisan on edennyt kolmanteen päiväänsä. Asukkaat ovat saaneet vihjeitä television kautta ja he pääsivät myös maistelemaan erikoisen makuisia pirtelöitä.

Viikkokisassa asukkaat kilpailevat välttääkseen häätöäänestyksen ja joukkueensa kauppasekunneista. Kilpailujen lisäksi asukkaita on kiusoiteltu erilaisilla äänillä ja kuvilla, joiden asukkaat arvelevan olevan arvoituksia ja niiden avulla he saavat jotain apua viikkokilpailuun.

Pitkin viikkoa Big Brother on soittanut taloon erilaisia ääniä ja asukkaat ovat yrittäneet muistella niiden järjestystä. Tiistai-iltana asukkaille alettiin näyttää talon televisioista kuvia, joiden merkitystä asukkaat yrittävät selvittää. Kuvissa on näkynyt eri värisiä ovia ja he uskovat niiden liittyvän johonkin tärkeään.

Punaisen joukkueen yksi teoria on, että kuvien avulla saataisiin avattua yksi talon mysteeriarkkujen lukoista. Kaikenlaiset spekulaatiot olivat valloillaan, mitä kuvat voisivat tarkoittaa. Esimerkiksi Jasmiina pohti, liittyvätkö kuvan punaiset oven BB-talon huussin punaisiin oviin. Jasmiina löysi huussin kopista ruuvimeisselin, jota hän Villen kanssa ihmetteli, liittyykö se tehtävään. Tämä jäi toistaiseksi hämärän peittoon, mutta Jasmiina päätti pitää meisselin itsellään kerrottuaan siitä joukkuetovereilleen.

Asukkaille näytettiin kuva-arvoituksia, joissa oli ovia. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaille näytettiin kuva-arvoituksia, joissa oli ovia. Kuva: © Nelonen Media.

Kuvia mysteeriarkun tai -laatikon avaamiseen ei kuitenkaan tarvittu keskiviikkona, kun Big Brother ilmoitti taloon tai pihalle piilotetun yhden laatikon avaimen. Noora ja Taavi löysivät pihan nuotiopaikan istumapallin alta laatikon avaimen. Hetken päästä Noora sai avata laatikon, josta paljastui iso avain ja kirjekuori.

Iso avain oli symbolinen merkki siihen, että Noora ja hänen sininen joukkueensa saivat käyttöönsä makuuhuoneen. Asia ilmoitettiin mysteerilaatikossa olevassa kirjeessä. Punainen joukkue joutuu toistaiseksi etsimään nukkumapaikkansa muualta. Heti pohdittiin, että saavatko punaiset käyttää sohvalla petauspatjoja. Taavi oli jo tämän kieltämistä pohtimassa, mutta joukkuetoverit toppuuttelivat, että tällaiset päätökset kuuluvat BB:lle, eivätkä he tehneet asialle tällä erää mitään.

Kovin suurta kohua sinisten makuuhuoneherruudesta ei saatu, sillä punaiset olivat sinut sohvalla nukkumisen kanssa. He ajattelivat, että nyt he olivat jatkuvasti telkkarin ääressä, jos sinne tulee yöllä uusia kuvia. Melodya hieman ärsytti punaisten iloitseminen tästä, kun Melody tulkitsi, ettei punaiset muka antaisi sinisten seurata televisiota, vaikka nukkuvatkin makkarissa.

Iltapäivällä asukkaat pääsivät uuden päiväkisan pariin. Viidennessä päiväkisassa testattiin asukkaiden makuaisteja pirtelöillä. Asukkaiden piti arvata, mitä kahta ainesosaa pirtelö sisälsi annetusta listasta. Tehtävää suoritti neljä asukasta kummastakin joukkueesta ja arvailua tehtiin vuorotellen. Oikeasta arvauksesta saa viisi pistettä ja pisteet voi varastaa toiselle joukkueelle, jos arvaa omalla vuorollaan väärin.

Sinisistä maistelemaan lähtivät Melody, Lasse, Noora ja Taavi ja punaisista Pekka, Anssi, Maiju ja Ville. Maistelutehtävää vaikeutettiin suihkuttamalla tehtäväalueelle "pieruhajua", kun asukas oli maistamassa pirtelöä. Osa pirtelöistä oli asukkaiden mielestä hyvänmakuisia, mutta jotkut taas maistuivat todella pahalla. Tilannetta pahensi suihkutettu paha haju.

Ville maisteli hienosti pirtelöitä. Kuva: © Nelonen Media.
Ville maisteli hienosti pirtelöitä. Kuva: © Nelonen Media.

Parhaiten maistelusta selviytyi punaisten Ville, joka maistoi oikein molemmilla kerroilla, joilla hän pääsi maistamaan. Maistettavana oli kahdeksan eri makuista pirtelöä, mutta suurin osa arvauksista oli vääriä. Villen lisäksi oikean vastauksen punaisten Maiju, mutta on epäselvää, hyväksytäänkö hänen vastauksensa, koska hän teki maistelun ilman Big Brotherin erillistä lupaa, kuten tehtävässä piti. Tätä ei tosin kukaan asukkaista huomannut.

Siniset eivät saaneet yhtään oikein, eikä kumpikaan joukkue onnistunut varastamaan pisteitä toiselta. Kaikki punaisten pisteet tulivat heidän omalla arvausvuorolla. Punaiset veivät pisteet 15-0 ja he kavensivat sinisten piste-eroa.

Tehtävän jälkeen spekuloitiin, mitä makuja selvittämättömissä pirtelöissä oli. Noora harmitteli, että oli vastannut vahingossa väärin omansa, kun piti sanoa lihahyytelö, hän sanoi sian maksa. Spekulointiin saatiin vastaus, kun Big Brother hieman myöhemmin toimitti pirtelöiden reseptit asukkaille.

Päivän ensimmäisen päiväkilpailun jälkeen asukkaille näytettiin jälleen mysteerisiä kuvia telkkariin. Asukkaat eivät kaikkia pihan telkkariin näytettyjä kuvia edes huomanneet, vaikka porukkaa oli tupakkapaikalla samanaikaisesti. Osa kuvista sen jälkeen nähtiin ja pohdintaa saatiin aikaiseksi niin numerosarjoista kuin väreistä. Tänään kuvien pääväri on vaihtunut punaisesta vihreään.

Illan mittaan asukkaat jäivät odottamaan, tuleeko tänään vielä toinen kilpailu.

Pirtelöreseptit:

Pohjana oli laktoositon vaniljajäätelö ja laktoositon maito.

1. Sitruuna ja vaahtokarkki
2. Anjovis ja greippi
3. Hapansilakka ja tumma suklaa
4. Sian maksa ja ananas
5. Sinihomejuusto ja mango
6. Lihahyytelö ja persikka
7. Pekoni ja lakritsi
8. Kaali ja kahvi

Lue myös:
Asukkaat jaettiin joukkueisiin, voittaja välttää häätöäänestyksen (11.10.2021)
Katja toipui häädöstä, Sanni antoi häädetyn perinnön yksin Nooralle (11.10.2021)
Taavi protestoi Anssin toimintaa pizzakisassa, punaiset mokasi isosti kuulokisassa (13.10.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.