Nimeämiskisassa Heidi oli terävimpänä - Pääsee vaikuttamaan nimeämisten tuloksiin

Heidi on iloissaan nimeämiskilpailun voitosta. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi on iloissaan nimeämiskilpailun voitosta. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa järjestettiin torstaina kauden ensimmäiset nimeämiset. Torstaina käytiin myös nimeämiskilpailuna BB-visailu, jonka voittajaksi selviytyi Heidi. Hän pääsee vaikuttamaan nimeämisten lopputuloksiin.

Torstai käynnistyi yhtä asukasta vähempänä, kun Marko oli häädetty talosta edellisiltana. Aamupäivällä talossa vietettiin Merven syntymäpäiviä, kun Big Brother soitti taloon Mervelle onnittelulaulun ja toimitti varastohuoneeseen kakun ja pienen lahjan. Synttärilahjana Merve sai luovuttaa Kohtalon kahvasta saamansa kylmän suihkun haasteen jollekin toiselle asukkaalle. Hän antoi sen Kirsille.

Päivällä asukkaat pääsivät nimeämään ensimmäistä kertaa tiivistahtisessa kauden aloituksessa. Asukkaat olivat jo sopineet jonkin verran kauden teeman mukaisesti pienissä porukoissa, kuinka nimetään. Nimeämiset toimivat samaan tapaan kuin aikaisemmin, eli pisteitä annetaan kahdelle asukkaalle, jotka eniten haluaa ulos talosta. Annetuista nimeämispisteistä ei saa puhua enää niiden antamisen jälkeen.

Nimeämisten tuloksiin pääsi kuitenkin vielä vaikuttamaan, mikäli menestyisi nimeämiskilpailussa. Illalla Big Brother järjesti asukkaille BB-visan tämän kauden BB-talon yksityiskohdista. Ennen kilpailun käynnistymistä asukkaat saivat vinkin tarkkailla ympäristöään.

Nimeämiskilpailua varten asukkaat kokoontuivat tehtäväareenalle, jossa he pääsivät vastaamaan 15 taloa koskevaan kysymykseen. Vastaukset olivat numeroita ja lähimmäksi oikeaa vastausta päässyt asukas saisi kustakin kysymyksestä pisteen. Eniten pisteitä kerännyt asukas pääsee vaikuttamaan nimeämisten tuloksiin.

Asukkaat vastaamassa kysymyksiin nimeämiskilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat vastaamassa kysymyksiin nimeämiskilpailussa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat seisoivat tehtäväareenalla pömpeleiden takana, jossa he kirjoittivat liitutauluihin vastauksensa. Kysymykset kysyttiin yksitellen ja kaikki näyttivät vastauksensa yhtä aikaa, kun Big Brother antoi luvan. Vastausten antamisen jälkeen asukkaat näkivät videoseinällä oikean vastauksen ja he pystyivät heti toteamaan, kuka tai ketkä saivat pisteen.

Viime hetkillä ennen visailua asukkaat olivat yrittäneet pistää mieleensä BB-talon yksityiskohtia. Kysymyksissä esiintyi mm. makuuhuoneen etäisyyttä vessasta ja keittiön vetolaatikoiden määrää. Kysymyksissä etenkin Daiyana halusi melkein joka kerta jotain tarkennusta, kun hän ei ymmärtänyt esimerkiksi mitä lyhdyt tai kahvakuulat ovat.

Oikeat vastaukset aiheuttivat myös pientä kiistelyä etenkin siinä vaiheessa, kun oikeaa vastausta ei tiedetty. Moni oli varma omastaan, mutta ei välttämättä ollut oikeassa. Joissain kysymyksissä kyseenalaistettiin mm. Big Brotherin vastauksia esimerkiksi ulko-oven sisäportaiden kohdalla.

Kun kaikkiin kysymyksiin oli saatu vastaus, Big Brother julisti Heidin voittajaksi. Heidi keräsi visailussa kahdeksan pistettä, Ruzbeh, Miikka ja Reeo tulivat jaetulle toiselle sijalle seitsemällä pisteellä. Nimeämiskilpailun voittonsa ansiosta Heidi pääsee vaikuttamaan ensimmäisten nimeämisten tuloksiin jollain tavalla, jota ei ole vielä kerrottu.

Nimeämisten tulokset sekä Heidin päätös selviää huomenna perjantaina. Kauden ensimmäinen katsojahäätöäänestys käynnistynee perjantaina illalla Big Brotherin nimeämislähetyksessä.

Nimeämiskilpailun kysymykset:

1. Shakkilaudan yllä olevalla seinällä on maalattuja kuvioita. Kuinka monta kuutiota seinällä on yhteensä?
Oikea vastaus: 49

2. Kuinka paljon on matkaa makuuhuoneen kynnykseltä vessan ovelle? (sentin tarkkuudella)
Oikea vastaus 1096 cm

3. Paljonko on ulkona olevien kahvakuulien yhteispaino?
Oikea vastaus: 56

4. Kuinka monesta postilaatikosta voitte saada postia Big Brotherilta?
Oikea vastaus: 3

5. Kuinka monta tähteä on makuuhuoneen sänkyjen alalaidassa?
Oikea vastaus: 193

6. Kuinka monta seivästä on päiväkirjahuoneen tuolin selkänojassa?
Oikea vastaus: 19

7. Kuinka monta porrasaskelmaa on keittiöstä ulos vievälle ovelle?
Oikea vastaus: 4

8. Kuinka monta pallolamppua makuuhuoneessa on?
Oikea vastaus: 18

9. Kuinka monta Big Brother -logoa on keittiön alueella?
Oikea vastaus: 6

10. Kuinka monta shakkinappulaa shakkilaudalla on?
Oikea vastaus: 32

11. Kuinka monta hammasta on olohuoneen oikeanpuoleisella pellellä?
Oikea vastaus: 11

12. Kuinka monta roskapönttöä löytyy talon pihalta?
Oikea vastaus: 8

13. Kuinka monta vetolaatikkoa on keittiön saarekkeessa?
Oikea vastaus: 15

14. Kuinka monta seinälyhtyä on Big Brother -talossa?
Oikea vastaus: 13

15. Kuinka monta poikkilautaa on ulkohuussin ovessa?
Oikea vastaus: 18

Nimeämiskilpailun tulokset:

1. Heidi 8 pistettä
2. Ruzbeh 7
2. Miikka 7
2. Reeo 7
5. Laura 5
6. Nabaz 4
6. Tuula 4
6. Sofia 4
9. Merve 3
9. Kirsi 3
11. Daiyana 2

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.