Osa asukkaista häkkiin kauppatehtävässä - Lahja olikin laskutehtävä

Häkin asukkaat joutuivat kauppatehtävässä laskupuuhiin. Kuva: © Nelonen Media.
Häkin asukkaat joutuivat kauppatehtävässä laskupuuhiin. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän viikon kauppatehtävässä osa asukkaista suljettiin häkkiin ratkomaan laskutehtävää. Laskutehtävä piti ratkaista, eikä häkistä ollut ulos tulemista ennen ratkaisua.

BB-talon ensimmäinen päällikkö Laura joutui heti ensitöikseen tekemään päätöksen, jossa hän jakoi porukan kahtia kauppatehtävää varten. Lauran piti laittaa osa asukkaista pihalla olevaan häkkiin ja osa sai jatkaa elämää BB-talossa normaalisti.

Ennen kuin asukkaat tiesivät tulevasta, Big Brother antoi asukkaille "lahjan". Talon pihalla oli suuri lahjapaketti sekä uusia vaatteita asukkaille. Big Brotherin annettua luvan avata paketin, paperin alta paljastui iso häkki. Asukkaat arvasivat, että osa joutuu majoittumaan häkkiin.

Hetken päästä päällikkö Laura kertoikin, että kaikki muut paitsi Laura, Nabaz, Merve, Miikka ja Aleksi menevät häkkiin. Vielä tässä vaiheessa ei kerrottu, mitä asukkaiden tulee tehdä. Myöhemmin asukkaat saivat BB:ltä lisää lahjoja, kun pienemmissä lahjapaketeissa häkin asukkaat saivat numeroita sisältävän lakanan ja muut asukkaat kahvia ja juustokakkua.

Lahjapakettien mukana tulleessa kirjeessä kerrottiin, että numerolakana on häkin asukkaiden suoritettava kauppatehtävä. Häkin asukkaiden on laskettava lakanan numerot yhteen ja asukkaat ansaitsevat 200 euroa täysin oikeasta vastauksesta. Asukkailla on mahdollisuus antaa oikea vastaus vain kerran päivässä, mutta Big Brother voi antaa myös useampia mahdollisuuksia halutessaan.

Kauppatehtävää suorittavien asukkaiden on pysyttävä koko suorituksen ajan häkissä, sillä se on osa kauppatehtävää. Mikäli asukas luovuttaa tehtävän ja poistuu häkistä, pienentyy asukkaiden kauppabudjetti 40 eurolla. Häkistä saa poistua vain ulkovessaan tai päiväkirjahuoneeseen. Häkin asukkaat saivat Big Brotherilta myös makuupussit, suklaata, pipot ja hanskat.

Häkin ulkopuolella vapautta ja hemmottelua

Häkin ulkopuolella olevat asukkaat saivat elää siis normaalisti ja auttaa häkin asukkaita ruokahuollossa. Kauppatehtävän aluksi häkin asukkaille tarjoiltiin ensin päivällinen, jonka jälkeen häkin asukkaat alkoivat ratkaista kauppatehtävää. Lakanassa on monta kokonaislukua, joiden summaa he alkoivat siis laskea.

Suurimpia ongelmia häkissä olo tuntui aiheuttavan Sofialle, jonka monet epäilivät luovuttavan viimeistään siinä vaiheessa, kun pitää mennä nukkumaan. Uni on Sofialle muiden asukkaiden mukaan tärkeää, eikä hän esimerkiksi tainnut valvoa viime viikon museotehtävässä. Sofia hämmensi jo ennen tehtävän alkua, kun hän poistui häkistä hakemaan lisää vaatteita ja Big Brother joutui häntä komentamaan takaisin.

Vapaat asukkaat nauttivat saunasta ja poreista samalla, kun häkissä laskettiin. Kuva: © Nelonen Media.
Vapaat asukkaat nauttivat saunasta ja poreista samalla, kun häkissä laskettiin. Kuva: © Nelonen Media.

Koska häkin asukkaat eivät saaneet käyttää muistiinpanovälineitä apuna, heidän piti kehittää laskutekniikka ja pitää saadut välitulokset muistissa omissa päissään. Big Brother vielä vaikeutti laskemista kuuluttamalla pihalla erilaisia numerokuulutuksia, kuten esimerkiksi vanhoja lottonumeroita.

Numerolakana oli niin iso, että asukkaat eivät pystyneet laskemaan kaikkia numeroita kerralla. Asukkaat saivat ensin laskettua yhden puolen, jonka jälkeen he aloittivat laskemaan toista puolta. Laskettuaan muutaman tunnin häkin asukkaat päättivät pitää pienen tauon.

Tauon jälkeen asukkaat saivat laskettua lakanan jokaisen puolen ja he olivat monien tarkistusten jälkeen valmiit antamaan vastauksensa Big Brotherille. Asukkaiden saatua luvan, Sofia kertoi, että he olivat päätyneet tulokseen 4014. Big Brother piti kuitenkin asukkaita jännityksessä, eikä kertonut oikeaa vastausta heti. Asukkaiden pettymykseksi he saivat kuulla kaiuttimista vain "Big Brother palaa asiaan".

Häkin asukkaat jäivät odottamaan Big Brotherin vastausta samalla, kun vapaat asukkaat saivat nauttia Big Brotherin heille lämmittämästä saunasta. Myös poreallas oli heidän käytössään ja tarjoiluna oli muutama juoma ja herkkuja. Löylyjen ja poreiden nauttimisen ohella vapaat asukkaat leipoivat leipää häkin asukkaille.

Big Brother hämmensi pakkaa illan mittaan ja häkin asukkaiden ilmoitettua vastauksensa, BB vapautti Reeon häkistä. Heti perään varastohuoneen ovi avautui ja siellä oli lisää juomaa vapaille asukkaille. Reeo sai samalla liittyä vapaidena asukkaiden illan viettoon.

Kaikki vapaista asukkaista eivät olleet tyytyväisiä Reeon vapautukseen häkistä. Ainakin päällikkö Laura harmitteli saunassa Aleksille, että heillä oli niin hyvä porukka ja tuntui, että hän ei olisi halunnut Reeoa pois häkistä. Ilmeisesti Big Brother oli kysynyt jotain liittyen asukkaiden vapautukseen häkistä, mutta vapaat asukkaat eivät saaneet asiasta puhua, kun Reeo tiedusteli, miksi hän pääsi pois häkistä.

Big Brotherin nettisivuilla kerrottiin myöhään illalla, että vapailla asukkailla oli mahdollisuus vapauttaa yksi häkin asukas kuutta juomaa ja 40 euron vähentämistä kauppabudjetista vastaan. Big Brother kysyi vapautuksesta päiväkirjahuoneessa illalla ja ainoastaan Laura suostui tähän vaihtokauppaan, kaikki muut vapaat asukkaat kieltäytyivät. Laura ei tiennyt, että vapautettava asukas olisi Reeo.

Ilta BB-talossa jatkui vapaiden asukkaiden nauttiessa rennosta illasta ja häkin asukkaiden valmistautuessa nukkumaan menoon.

Laurasta tuli BB-talon ensimmäinen päällikkö - Voitto ratkesi toisella kierroksella (26.9.2022)

Artikkelia päivitetty 26.9.2022 kello 22.05: Uutiseen lisätty tietoa Reeon vapautuksen aiheuttamista tuntemuksista.
Artikkelia päivitetty 26.9.2022 kello 23.18: Lisätty uutta tietoa Reeon vapauttamiseen liittyen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.