Reeo, Heidi ja Marko ensimmäiseen häätöäänestykseen

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän BB-kauden ensimmäisen häätöäänestykseen joutuvat asukkaat ovat selvillä. Reeon lisäksi tänään häätöuhan alla ovat Heidi ja Marko.

Uudistunut Big Brother on lähtenyt kauteen kaasu pohjassa ja tänään selvisivät jo ensimmäiset häätöäänestykseen joutuvat. Suorastaan hengästyttävän tahdin takaa se, että ensimmäinen asukas häädetään talosta jo tänään. Tiistaisen häätökisan voittajat saivat nimetä kaksi asukasta häätöuhan alle.

Eilen voittajiksi julistettiin Marko ja Ruzbeh, mutta tänään Big Brother muutti tuloksia Markon sääntörikkomuksen vuoksi ja Marko ja Ruzbeh hylättiin. Voittajiksi nousseet Daiyana ja Kirsi laittoivat häätöäänestykseen Heidin ja Markon.

Heidi ja Marko joutuivat häätöäänestykseen yhdessä Reeon kanssa, joka veti huonoimmasta kahvasta, kun Kohtalon kahvat veivät miehen äänestykseen Kickoff-yönä. Nabaz oli turvassa tästä häätöäänestyksestä, kun hänellä puolestaan kävi hyvä tuuri Kohtalon kahvoissa ja hän veti sieltä koskemattomuuden itselleen.

Ensimmäisen häätöäänestyksen tulos on kokonaan asukkaiden käsissä, sillä he äänestävät jo tänä iltana ensimmäisen asukkaan ulos BB-talosta. Asukkaat antavat äänensä päiväkirjahuoneessa sille asukkaalle, jonka haluavat ulos talosta ja eniten ääniä saanut asukas häädetään. Jos äänet ovat tasan kaikkien annettua äänensä, päättävät häätökisan voittajat Daiyana ja Kirsi, kuka lähtee. Daiyana ja Kirsi osallistuvat äänestykseen vasta siinä tilanteessa, jos äänet ovat tasan, ei muulloin.

Daiyana ja Kirsi tekivät päätöksen neuvotteluhuoneessa iltapäivällä ja muutama tunti tämän jälkeen he kertoivat päätöksensä kaikkien edessä. Häätöäänestyksen joutumisen otti rankimmin Heidi, joka kyynelehti heti tiedon julkistamisen jälkeen. Heidi pelkäsi, että hän tulee häädetyksi tänään.

Häätöäänestystulosten jälkeen alkoi kova supattelu, miten illan häätöäänestyksessä toimitaan. Esimerkiksi Heidi juonitteli yhdessä Reeon, Ruzbehin ja Miikan kanssa, että he antaisivat Markolle häätöäänensä ja he laskeskelivat, että se saattaisi riittää. Heidi totesi, ettei hän luota Kirsiin, jos äänet ovat tasan. Porukka ihmetteli muutenkin Kirsin toimintaa ja Reeo vannoi jo "imperiumin vastaiskua" ja sanoi, että nuo ovat sunnuntaina häätöäänestyksessä.

Yhden asukkaat BB-kokemus jää siis vain noin kolmen vuorokauden mittaiseksi. Mullistukset eivät kuitenkaan tähän jää, sillä jo perjantaina taloon tulee kaksi uutta asukasta ja sunnuntaina talosta häädetään jälleen uusi asukas. Sunnuntain häätö suoritetaan perinteisellä katsojaäänestyksellä.

Sunnuntain häätöäänestykseen joutuvat asukkaat selviävät nimeämisillä, joiden tulokset nähdään perjantain BB-lähetyksessä. Myös häätöäänestys sunnuntaita varten käynnistyy perjantaina. BB-talon ovi käy tiuhaan ensimmäisen kolmen viikon aikana sillä talosta vuoronperään häädetään asukkaita ja taloon tulee uusia asukkaita, kunnes siirrytään seuraavaan vaiheeseen.

Keskiviikon häätöäänestyksen tulos nähdään tänä iltana suorassa BB-lähetyksessä, jonka päätteeksi yksi asukas häädetään talosta.

Katso, kuinka BB-kausi tänä vuonna etenee:

Video: Janni Hussi ja Sami Kuronen kertovat BB-kauden kulun vuonna 2022. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother Suomi päivittäislähetys Nelosella tänään kello 21.00-22.35

Lue myös:
Marko ja Ruzbeh ensimmäisen häätökisan voittoon - Nimeävät kaksi häätöäänestykseen (6.9.2022)
Kohtalon kahvat veivät Reeon häätöäänestykseen (5.9.2022)
Marko ja Ruzbeh hylättiin häätökilpailussa - Kirsi ja Daiyana nousivat voittajiksi! (7.9.2022)

Artikkelia on päivitetty 7.9.2022 kello 17.44: Markolle juoniteltiin häätöääniä, ei häätöäänestykseen joutumista enää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.