Marko ja Ruzbeh ensimmäisen häätökisan voittoon - Nimeävät kaksi häätöäänestykseen

Marko ja Ruzbeh viihtyivät pisimpään tolppien nokassa. Kuva: © Nelonen Media.
Marko ja Ruzbeh viihtyivät pisimpään tolppien nokassa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pääsivät kilpailemaan tolppien nokassa, ketkä pääsevät nimeämään kaksi asukasta häätöäänestykseen. Parhaiten tasapainonsa säilyttivät pärjäsivät Marko ja Ruzbeh.

Asukkaat joutuivat ensimmäistä kertaa kovan paikan eteen jo kolmantena päivänä, kun Big Brother järjesti ensimmäisen häätökisan. Ennen iltapäivällä alkanutta kisaa asukkaat olivat hädin tuskin toipuneet kauppatehtävästä, kun asukkaat joutuivat uuden haasteen eteen.

Kaikki yllättyivät, kun Big Brother ilmoitti sohville komennetuille asukkaille, että keskiviikkona on vuorossa häätökisa. Pareittain käytävässä kisassa voittajat saavat nimetä kaksi asukasta häätöäänestykseen Reeon seuraksi. Reeo joutui häätöäänestykseen jo maanantain vastaisena yönä Kohtalon kahvojen seurauksena. Big Brother kertoi myös, että asukkaat häätävät yhden häätöuhan alla olevista asukkaista ja jos äänestys päättyy tasan, häätökisan voittajat päättävät häädettävän asukkaan.

Asukkaita uusi käänne inspiroi ja ennen tehtävää talon eri nurkissa kävi kova supina, mitä tapahtuisi, jos kyseinen pari voittaisi kisan. Esimerkiksi Nabaz joutui selvittämään Tuulalle, mitä häätökilpailu oikeastaan tarkoitti, oli sävelet tämän jälkeen selvät. Motivaatio tehtävän voittamiseen oli kaikilla suuri.

Tehtävänannon jälkeen asukkaat komennettiin tehtäväareenalle (ent. tehtäväalue), jossa heitä odotti lattialla tolpat kullekin parille. Parien piti seistä tolppien päällä mahdollisimman pitkään ja pisimpään tolpilla pysynyt pari saa laittaa kaksi asukasta häätöäänestykseen.

Tehtäväareenalla kullakin parilla oli käytössään kolme tolppaa, jossa sai aluksi seistä neljällä jalalla. Big Brotherin ilmoituksesta piti ensin irrottaa toisen parin yksi jalka ja lopulta jälkimmäisen parin toinen jalka. Lopputilanteessa kummallakin parin jäsenellä on vain yksi jalka tolpassa.

Kilpailun alettua ensimmäisenä sen joutui jättämään kesken Tuulan ja Nabazin muodostama pari, joka ei kestänyt tolppien päällä edes neljällä jalalla. Kaksikkoa nauratti jo tolppien päällä, eikä naurusta meinannut tulla loppua heidän pudottuaan kisasta. Lopulta tilanne rauhoittui, kun Tuula ja Nabaz alkoivat seurata muiden suorituksia katsomoalueelta.

Tuulalla ja Nabezilla nauru raikui katsomoalueella putoamisensa jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Tuulalla ja Nabezilla nauru raikui katsomoalueella putoamisensa jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Muut asukkaat olivat sitkeämpiä, eikä pudotuksia tapahtunut ennen kuin vain kaksi jalkaa oli tolppien päällä. Huojuntaa oli havaittavissa muutamalla parilla enenevissä määrin ja seuraavina kisa päättyi Reeolla ja Miikalla sekä Sofialla ja Heidillä aivan muutamien sekuntien sisällä.

Kolme paria jatkoi vielä häätökisaa ja katsomosta kommentoitiin innokkaasti pudonneiden joukosta. Katsomossa kehuttiin etenkin Merven ja Lauran taktiikkaa, jossa he olivat valinneet vierekkäiset tolpat. Tällöin he pystyivät nojaamaan toisiinsa, kun muut olivat kaukaisimmilla tolpilla etäämmällä toisistaan. Heidän tasapainonsa vaikuttikin vakaalta, kun vieressä Kirsi ja Daiyana heiluivat ajoittain hurjasti ja lopulta heidän kisansa päättyi kolmanneksi viimeisenä.

Mahdollisuudesta päättää häätöäänestykseen joutuvia kisaili enää kaksi paria. Markon ja Ruzbehin tasapainoilu oli erityisen rauhallista, eikä siinä näkynyt horjumisen merkkejä. Markolla oli jopa varaa näyttää peukkua kanssakilpailijoille kisan loppuvaihessa. Kisa ratkesi, kun Laura menetti tasapainonsa ja hän joutui pudottautumaan lattialle.

Voittajiksi siis selviytyivät Marko ja Ruzbeh, jotka halailivat keskenään saatuaan merkittävän valtin jatkoa ajatellen. He päättävät, ketkä menevät Reeon kanssa huomiseen häätöäänestykseen. Marko ja Ruzbeh kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen heti voittonsa jälkeen, mutta vielä tuolloin he eivät tehneet päätöstään.

Asukkaat häätävät tämän kauden ensimmäisen asukkaan huomenna, mutta asukkaille ei ole kerrottu häädön ajankohtaa. Spekulaatiot ovat käyneet talossa kuitenkin kovana ja he pitävät yhtenä vaihtoehtona, että jo huomenna talosta häädetään asukas.

Myös supattelu kävi talossa kovana, kun sekä Marko ja Ruzbeh pohtivat nimeämisiään keskenään ja muut pohtivat, ketkä kaksikko laittaisi häätöuhan alle. Moni tuntui "tietävän", ketkä joutuvat häätöäänestykseen, vaikkei nimillä puhuttukaan. Tilanteesta keskusteltiin muuten avoimesti, kun juonittelu on talossa sallittu. Moni talon naisasukas oli varma, että Marko ja Ruzbeh nimeävät häätöäänestykseen naisia.

Häätökilpailun parit:

Kirsi ja Daiyana
Nabaz ja Tuula
Heidi ja Sofia
Merve ja Laura
Reeo ja Miikka
Ruzbeh ja Marko

Kohtalon kahvat veivät Reeon häätöäänestykseen (5.9.2022)

Artikkelia on päivitetty 7.9.2022 kello 15.21: Parit korjattu oikeiksi. Daiyanan pariksi Kirsi (ei Heidi) ja Sofian pariksi Heidi (ei Kirsi).

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.