Kahtiajaon aikakausi alkaa maanantaina - Asukkaat passitettiin yöksi välitilaan

Asukkaat muuttivat välitilaan tehtäväareenalla. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat muuttivat välitilaan tehtäväareenalla. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother 2022 etenee kohti loppuaan ja kautta on jäljellä enää alle kuukausi. Viimeisen kuukauden kunniaksi BB-talossa alkaa uusi aikakausi, joka on nimeltään kahtiajako.

Asukkaat ovat eläneet viimeiset viisi viikkoa päälliköiden valtakautta, joka tuli päätökseen kahdeksannnen viikon päätteeksi. Talossa alkaa uusi aikakausi jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Tuula oli juuri häädetty BB-talosta ja asukkaat olivat vasta toipumassa häädöstä. Etenkin Nabaz otti läheisen talokaverinsa lähdön raskaasti. Big Brother kutsui asukkaat sohville vain reilu tunti häädön jälkeen. Asukkailla ei ollut aavistustakaan, mitä on tulossa.

Big Brother kuulutti asukkaille, että päälliköiden valtakausi päättyy ja talossa alkaa uusi aika. Asukkaiden piti siirtyä ensimmäiseksi tehtäväareenalle. He eivät saaneet siirtymään aikaa kuin viisi minuuttia, jonka aikana heidän piti kerätä mukaansa myös petivaatteet, vaatteet ja hygieniatarvikkeet. Jos tehtäväareenalla ei ole ajallaan, Big Brother uhkasi rangaistuksella.

Kiirettä piti siirryttäessä tehtäväareenalle. Kuva: © Nelonen Media.
Kiirettä piti siirryttäessä tehtäväareenalle. Kuva: © Nelonen Media.

Talossa alkoi uskomaton härdelli, kun asukkaat säntäilivät sinne tänne hakeakseen tavaroita. Petivaatteet lähtivät sängyistä ja vaatteita vaatekaapeista ja hygieniatarvikkeet kylppäristä. Häädöstä selvinneet eivät olleet saaneet vielä edes matkalaukkujaan ennen kuin Big Brother avasi samalla hetkellä varastohuoneen oven. He päättivät ottaa laukkunsa mukaan tehtäväalueelle.

Kauhealla kiireellä asukkaat selviytyivät tehtäväareenalle, mutta Laura tajusi, että tarpeellisia naisten hygieniatarvikkeita jäi taloon. Big Brother kuulutti minuutin olevan aikaa, joten asukkaat ryntäsivät taloon hakemaan viimeisiä tavaroita. Mia haki varastohuoneesta mm. tamponeja, jotka levisivät kiireessä lattialle, mutta Mia sai niitä jonkin verran mukaan.

Kaikki asukkaat pääsivät ajallaan tehtäväareenalle, jossa oli muutamille sänkyjä ja muille patjat. Asukkaat olivat hengästyneitä viiden minuutin spurtista ja samalla voivoittelivat, mitä heille tapahtuu ja laskivat, mitä kaikkea tavaraa he olisivat tarvinneet. Hetken toivuttuaan he tajusivat, että heillä on tehtäväareenalla hyvin ruokaa, joten tilanne kirkastui hieman.

Kun asukkaat olivat tehtäväareenalla, Big Brother kertoi asukkaille lisätietoja. Big Brother kertoi asukkaiden saapuneen välitilaan, koska hänellä on puuhaa talon puolella ivallisen naurun ryydittämänä. Talo jaetaan yön aikana kahteen osaan ja asukkaat jaetaan kahtia maanantain aikana. Tätä tietoa asukkaille ei vielä kerrottu. Big Brotherin kuulutus päättyi vain hyvän yön toivotukseen.

Kovassa kiireessä tamponit levisivät pitkin lattiaa. Kuva: © Nelonen Media.
Kovassa kiireessä tamponit levisivät pitkin lattiaa. Kuva: © Nelonen Media.

Lisäohjeissa asukkaille kerrottiin, että he käyttävät välitilassa olevaa päiväkirjahuonetta ja vessaa. Vessaan saa mennä vain yksi kerrallaan. Asukkaat eivät saa mennä pihalle, eikä pihalle saa kurkkia. Heille ei kerrottu, kuinka kauan he joutuvat välitilassa olemaan.

Spekulointi alkoi heti, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Nabazilla tuntui olevan teoria jos toinenkin. Villempiä ideoita tuntui olevan kilpailu vanhoja asukkaita vastaan, jossa sinällään oltiin jäljillä. Teoriat tuntuivat pyörivän vanhojen asukkaiden paluussa tai mahdollisesta uudesta asukkaasta. Nabaz pohti myös toisen talon mahdollisuutta. Kovin potentiaalisina Nabazin teorioita ei kuitenkaan pidetty.

Alkuhässäkän laannuttua asukkaat alkoivat kotiutua välitilaan ja viettämään aikaa ennen nukkumaan menoa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.