Laura vei nimeämiskilpailun - Paras tornin pystyttäjä tuuletti villisti

Laura sai pallon pysymään torninsa päällä. Kuva: © Nelonen Media.
Laura sai pallon pysymään torninsa päällä. Kuva: © Nelonen Media.

Torstain nimeämiskilpailuun saatiin yllättävä käänne, kun vain nimeämispisteitä saaneet asukkaat saivat osallistua siihen. Kahdeksan asukasta lähtivät kasaamaan tornia tehtäväareenalle ja voittajaksi selvisi Laura.

Asukkaat odottivat torstaina iltapäivällä nimeämisten jälkeen nimeämiskilpailua, jossa sen voittaja saa vaikuttaa nimeämisten tuloksiin. Kauden kolmanteen nimeämiskilpailuun saatiin dramaattinen käänne, kun asukkaat saivat kuulla, että nimeämiskilpailuun sai osallistua vain nimeämispisteitä saaneet asukkaat, eikä edes kaikki heistä. Big Brother kertoi, että yhdeksän asukasta oli saanut nimeämispisteitä, mutta asukkaille ei kerrottu, keitä nämä olivat.

Yllätykset jatkuivat, kun sohvalle käsketyt asukkaat saivat kuulla, että uudet asukkaat Milla ja Karvan menivät Big Brotherin käskystä neuvotteluhuoneeseen. Heidän piti tehdä päätös, kuka nimeämispisteitä saaneista asukkaista ei saisi osallistua tulevaan nimeämiskilpailuun. Hämmentyneet asukkaat eivät osanneet odottaa tätä käännettä ja sohvalla raikuikin sana "twistiä".

Karvan lukee kirjeestä, ketkä asukkaista osallistuvat nimeämiskisaan. Kuva: © Nelonen Media.
Karvan lukee kirjeestä, ketkä asukkaista osallistuvat nimeämiskisaan. Kuva: © Nelonen Media.

Milla ja Karvan eivät saaneet puhua päätöksestään ennen kuin Big Brother antaisi luvan. Hieman myöhemmin uudet asukkaat kertoivat, ketkä osallistuvat nimeämiskisaan. Karvan ja Milla lukivat Big Brotherin kirjeestä, että nimeämiskilpailuun osallistuvat Nabaz, Heidi, Laura, Tuula, Mathias, Salla, Aleksi ja Sofia. Nimeämiskilpailu käydään tehtäväareenalla ja muut asukkaat seuraavat kilpailua olohuoneen televisiosta.

Spekulaatiot käynnistyivät, kenet Milla ja Karvan jättivät yhdeksiköstä nimeämiskilpailun ulkopuolelle. Pohdintaa aiheutti, mitä tuolle asukkaalle tapahtuu. Yleisin arvaus oli, että hän on suoraan häätöäänestyksessä. Monet asukkaat olivat sitä mieltä, että Milla ja Karvan pudottivat nimeämiskilpailusta Kirsin. Myös Kirsi uskoi itse olevansa tämä asukas.

Asukkaat olivat yllättyneitä pisteitä saaneiden asukkaiden määrästä. Spekulaatiot kävivät myös kovina, ketkä ovat antaneet nimeämispisteitä kellekin ja mitkä ovat kunkin saamat pistemäärät. Sääntöjen mukaan asukkaat eivät saa keskustella annetuista nimeämispisteistä niiden antamisen jälkeen ja nimeämisten tulosten julkistamisen välillä.

Torni pystyyn

Nimeämiskilpailu pääsi vauhtiin torstaina illalla. Pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen Big Brother käski kahdeksan nimeämiskisaajaa tehtäväareenalle. Heidän tehtävänään oli kasata epäsymmetrisistä palasista torni, jonka päälle sijoitetaan pallo. Pallon on pysyttävä tornin päällä kymmenen sekuntia ja nopeiten tämän tehnyt on nimeämiskilpailun voittaja.

Jokaiselle asukkaalle oli oma laatikko, jonka päälle torni rakennettiin. Big Brotherin ilmoitettua kilpailun alkamisesta nopeiten pääsivät vauhtiin Heidi ja Sofia. Ensimmäisenä valmiina oli Heidi. Asukkaan piti ilmoittaa BB:lle, milloin hän aikoo asettaa pallon ja BB aloittaa ajanlaskun. Heidi ei saanut palloa pysymään tornin päällä, eikä hänen jälkeensä Aleksi ja Sofia.

Nabaz, Tuula ja Heidi suorittamassa kolmatta nimeämiskilpailua. Kuva: © Nelonen Media.
Nabaz, Tuula ja Heidi suorittamassa kolmatta nimeämiskilpailua. Kuva: © Nelonen Media.

Neljäntenä torninsa sai valmiiksi Laura, joka joutui odottamaan pallon sijoittamistaan, kunnes edellisten suoritukset oli tarkastettu. Koska Heidi, Aleksi ja Sofia epäonnistuivat, sai Laura vuoronsa. Hän asetti pallon tornin päälle ja jäi keskittyneen näköisenä odottamaan Big Brotherin laskentaa kymmenestä sekunnista alaspäin.

Ajan huvetessa Lauran ilme muuttui maireammaksi ja kellon mentyä nollaan nainen tuuletti villisti ja muut asukkaat tulivat onnittelemaan häntä. Ne asukkaat, jotka eivät saaneet osallistua, seurasivat kisaa olohuoneen televisiosta. Etenkin Kirsi seurasi hyvin intensiivisesti ja myös hän tuuletti, kun Laura voitti.

Kisassa suurimpia vaikeuksia näytti olleen Nabazilla, joka ei ole muutenkaan alkukauden kisoissa menestynyt. Nabaz selitti jälkikäteen, että hän kokosi pyramidia, eikä hän ollut tajunnut, mitä tehtävässä vaaditaan. Nabazin kerrottua Kirsi räkätti liittolaiselleen, että hän teki tehtävän täysin väärin. Nabaz on nukkunut alkuviikosta huonosti mm. kauppatehtävän valvomisen vuoksi.

Nimeämiskisan voittaja Laura pääsi vaikuttamaan nimeämisten tuloksiin hieman ennen kello iltayhdeksää. Laura valitsi neuvotteluhuoneeseen kanssaan Merven. Nimeämisten tulokset ja häätöäänestykseen joutuvat selviävät huomenna perjantaina.

Artikkelia on päivitetty 22.9.2022 kello 20.59: Lisätty Lauran valinta neuvotteluhuoneeseen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.