Neljä ilmapalloa säilyi ehjänä, hyvä potti taskussa kauppaan

Sofia taiteilee ilmapalloaan esteradalla, Merve antaa neuvoja etualalla. Kuva: © Nelonen Media.
Sofia taiteilee ilmapalloaan esteradalla, Merve antaa neuvoja etualalla. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden ensimmäinen kauppatehtävä ratkesi tiistaina, kun ilmapallotehtävä päättyi. Asukkaat saivat kasaan 160 euroa, jonka he voivat käyttää myöhemmin kaupassa.

Maanantaina iltapäivällä käynnistyneestä kauden ensimmäisessä kauppatehtävässä oli asukkaiden mennessä nukkumaan enää viisi ilmapalloa, kun niitä alussa oli 12. Jokaisesta mukana olevasta pallosta asukkaat ansaitsevat 40 euroa kaupparahaa ja viisi asukasta joutui nukkumaan niiden kanssa viime yön.

Asukkaat olivat vältelleet eilisen päivän ja tämän aamupäivän, ettei heidän otteensa herpaantuisi palloista tai ne menisivät rikki. Heti herätyksen jälkeen Big Brother soitti musiikkia, joka tarkoitti ulkoilua pallojen kanssa pihan esteradalla. Vielä tässä vaiheessa pallot säilyivät ehjänä ja muutenkin tiistain aamupäivä sujui rauhallisesti.

Puolen päivän jälkeen alkoi kauppatehtävän loppukiri, kun musiikki soi talossa jälleen ja kaikki asukkaat menivät pihalle. Big Brother oli vaikeuttanut esterataa kerta kerran jälkeen ja aivan loppumetreillä Tuula epäonnekseen rikkoi pallonsa ja hän tippui leikistä sen viime hetkillä. Muut asukkaat saivat taiteiltua ilmapallonsa läpi piikkilangalla verhoiltujen esteiden.

Musiikin tauottua viimeisen kerran ja kaikkien asukkaiden selvitettyä esteradan, ilmoitti Big Brother kauppatehtävän päättyneeksi. Asukkaat olivat iloisia noin vuorokauden urakan päätteeksi, mutta aivan heti ilmapallonsa ehjänä säilyttäneet eivät uskaltaneet irrottaa palloistaan. Neljä viimeistä pallojen kanssa olivat Sofia, Marko, Heidi ja Nabaz.

Hetkeä myöhemmin asukkaat saivat kuulla kauppatehtävän tuloksen. Big Brother ilmoitti kirjeellä, että seitsemän asukasta oli epäonnistunut tehtävän suorituksessa ja yhden suoritus oli hylätty. Tämä tarkoitti, että hyväksytysti kauppatehtävän suoritti neljä asukasta, joilla pallo säilyi ehjänä kädessä. Palkinnoksi asukkaat saivat 160 euroa ostosrahaa, jonka he voivat käyttää kauppareissulla myöhemmin tällä viikolla.

Kerättyä rahasummaa asukkaat pitivät onnistuneena ja he alkoivat heti miettiä, mitä kaupasta pitää tuoda. Asukkaille ei ole vielä kerrottu, miten ostokset tänä vuonna suoritetaan. Katsojat tietävät jo, että ostokset tehdään samaan tapaan kuin vuosina 2010 ja 2020, eli ne tilataan verkkokaupasta kosketusnäytön avulla.

Tiistai-iltana asukkaat saivat mahdollisuuden ostaa Lauran häkissä olevia vaatteita 1 kg 25 eurolla tai 2 kg 50 eurolla. Asukkaat päättivät Lauran empimisestä huolimatta ostaa Lauralle 2 kg vaatteita, joka pienensi kauppabudjettia 110 euroon. Lauran matkalaukut ovat varastohuoneen häkissa, koska Reeo valitsi ne sinne lukittavaksi Kickoff-iltana.

Ensimmäiset kaupparahat tähtäimessä - Ilmapalloista yli puolet pois pelistä (5.9.2022)

Artikkelia päivitetty 6.9.2022 kello 21.30: Korjattu pallon loppuun ehjänä pitäneiden joukossa Kirsi Heidiksi.
Artikkelia päivitetty 7.9.2022 kello 13.51: Lisätty tieto kauppabudjetin pienentymisestä Lauran vaatteiden ostamisesta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.