Nimeämiskilpailu päättyi tasapeliin - Heidi ja Aleksi kestivät pisimpään

Aleksi ja Heidi voipuneina voittajina pitkän nimeämiskisan jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Aleksi ja Heidi voipuneina voittajina pitkän nimeämiskisan jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat kilpailivat jälleen nimeämiskilpailussa, jossa palkintona mahdollisuus vaikuttaa nimeämisiin. Kilpailu päättyi harvinaiseen tasapeliin, kun sekä Heidi että Aleksi jaksoivat kilpailussa uskomattoman pitkään.

Asukkaat olivat torstaina päivällä käyneet nimeämässä toisiaan häätöäänestykseen. Sunnuntaina talosta joutuu jälleen poistumaan yksi asukas, kun vuorostaan katsojat saavat äänensä kuuluviin, kuka lähtee.

Myös tällä viikolla järjestettiin nimeämiskilpailu, jonka voittaja pääsee vaikuttamaan nimeämisiin. Tällä kertaa asukkaat joutuivat tasapainoilemaan pallojen kanssa lankun päällä. Pallot olivat levyllä, jota sai pitää yhdellä kädellä kiinni. Levy ei saanut osua muuhun kehon osaan kuin käsivarteen.

Kilpailun voittaa se asukas, jolla on viimeisenä palloja levyllä. Kilpailusta putoaa, kun yksikin pallo tippuu levyltä. Asukkaat asettuivat tehtäväareenalla pömpeleiden taakse, jossa oli levy ja palloja. Nimeämiskilpailu alkoi yhden pallon asettamisella levylle, jonka kanssa oli seisottava niin kauan, kunnes Big Brother käskee lisäämään toisen pallon.

Heidi keskittyy toisessa nimeämiskisassa. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi keskittyy toisessa nimeämiskisassa. Kuva: © Nelonen Media.

Toisen pallon jälkeen alkoi tapahtua karsintaa ja ensimmäisenä kisan jättivät kesken lähes yhtä aikaa Nabaz ja Kirsi. Alle minuuttia myöhemmin myös Merve ja Ruzbeh olivat ulkona kisasta. Ensimmäisen 14 minuutin aikana kisasta olivat pudonneet kaikki muut paitsi Heidi ja Aleksi.

Tästä alkoi pitkä odotus, sillä Heidi tai Aleksi eivät näyttäneet luovuttavan kisaa mistään hinnasta. Asukkaat keskustelivat katsomossa ja jopa yrittivät häiritä kilpailijoita, mutta Heidin ja Aleksin keskittyminen ei häiriintynyt. Ajoittain Heidin kasvoilla näkyi tuskainen ilme, mutta nainen kuitenkin jatkoi kisassa.

Aleksilla kriittinen hetki oli, kun neljäs pallo lisättiin levylle. Pallot liikkuivat levyllä epävakaasti ja Aleksi piti kaikkia palloja paikoillaan kädellään lisätessään neljättä palloa. Hän irrotti kätensä palloista ennen Big Brotherin kymmenen sekunnin luvunlaskun loppua. Pallo piti lisätä kymmenessä sekunnissa levylle.

Rikkoiko Aleksi kilpailun sääntöjä pitäessään palloista kiinni neljättä palloa lisätessään? Kuva: © Nelonen Media.
Rikkoiko Aleksi kilpailun sääntöjä pitäessään palloista kiinni neljättä palloa lisätessään? Kuva: © Nelonen Media.

Aleksin tekoa spekuloitiin myös pudonneiden asukkaiden katsomossa, mutta asiaan ei kisan aikana palattu lyhyen sananvaihdon jälkeen. Tämän jälkeen kisa oli tahtojen taistoa ja Heidi ja Aleksi tiedustelivat Big Brotherilta, voisiko kilpailu päättyä tasapeliin.

Vastaus saatiin kahden tunnin ja yhdeksän minuutin jälkeen, kun Big Brother kuulutti nimeämiskilpailun päättyneeksi. Heidi ja Aleksi olivat onnessaan, heidän tuskansa oli ohi. Heidi linkutti vaivaisen näköisenä ympäri tehtäväareenaa, kunnes päätyi makaamaan Aleksin kanssa lattialle.

Muutama minuutti kilpailun päättymisen jälkeen Big Brother julisti voittajiksi Heidin ja Aleksin - kilpailu päättyi siis tasapeliin. Heidi ja Aleksi purkivat tuntojaan kisan jälkeen ja saivat ansaittua ylistystä muilta asukkailta. Molemmat valittelivat kipuja ja selvittivät taktiikkaa, miten he olivat saaneet pidettyä keskittymisensä niin hyvänä. Pääajatuksena tuntui olevan tuijottaa tiettyä pistettä ja sulkea kaikki muu ulkopuolelle.

Asukkaiden palattua taloon Kirsi arveli, että Heidi ja Aleksi pääsevät molemmat tekemään valintoja nimeämisten suhteen. Asukkaat spekuloivat myös, että kilpailun pituus tuli yllätyksenä myös Big Brotherille. Miikka naureskeli, että BB ei uskonut tällaiseen suoritukseen viime viikon tasapainotehtävän perusteella.

Heidi ja Aleksi pääsevät vaikuttamaan nimeämistuloksiin myöhemmin neuvotteluhuoneeseen, vahvistetaan BB-nettisivuilla julkaistussa uutisessa. Näin ollen sääntörikettä ei nimeämiskilpailussa ole siis tapahtunut, vaikka tuoreessa muistissa kuitenkin on Markon ja Ruzbehin hylkäys viime viikon häätökisassa sääntörikkeen vuoksi.

Häätöäänestykseen joutuvat asukkaat selviävät perjantaina illalla Big Brotherin päivittäislähetyksessä kello 22.15 alkaen.

Artikkelia on päivitetty 15.9.2022 kello 20.42: BB-nettisivuilla on vahvistettu Heidin ja Aleksin tasapeli.
Artikkelia on päivitetty 16.9.2022 kello 21.02: Korjattu BB-lähetyksen alkamisaika oikeaksi, alkaa vasta klo 22.15, ei klo 21.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.